Žaidimai su antspaudais

Žaidimai su antspaudais

Žaidimai su antspaudais

Ar jūsų vaikui patinka štampuoti? Žaidimai su įvairiais antspaudais leidžia vaikui kurti ir patirti unikalios kūrybos džiaugsmą.

Žaidimai su antspaudais lavina:

  • akių-rankos koordinaciją;
  • kūrybiškumą;
  • vaizduotę;
  • gebėjimą priimti sprendimus.

Taip pat stiprina riešą, supažindina su spalvomis ir jų ryškumu, skatina eksperimentuoti, improvizuoti, klysti bei tobulėti.

Šie antspaudų rinkiniai sumaniai išdėlioti, patogiose pakuotėse, sukurti taip, kad būtų patogu paimti vaiko rankytėms, įspausti į dažų indelį, o dažai lengvai nusiplauna.

Kuo skiriasi ir kuo ypatingi skirtingi antspaudų rinkiniai?

Tai antspaudų rinkiniai pritaikyti patiems mažiausiems. Medžiaginę rankenėlę patogu suimti ir neslysta iš pirštų. Tokia veikla lavins vaikų griebimo ir suėmimo įgūdžius, stiprins pirštukų raumenis. Taip pat leis greitai ir efektyviai pamatyti rezultatą, atpažinti gyvūnus ar transporto priemones.

 

Su pačiais mažiausiais išsitieskite didelį lapą arba tapetą ant grindų, priklijuokite jo šonus ir išbandykite pačias įvairiausias formeles. Aptarkite, ką matote, kokį garsą skleidžia gyvūnai, pripieškite papildomus objektus – šuns būdą, pievą karvei ir panašiai. Štampuodami transporto priemones, rūšiuokite jas į oro, sausumos ir vandens transportą nupiešdami kelią, dangų bei vandenyną. Tokiu būdu lavinsite vaikų suvokimą bei pasaulio pažinimą. Ieškokite kasdienoje tų pačių gyvūnų bei transporto priemonių aplinkoje ir įvairiose knygelėse.

 

Šie dideli iš medžio pagaminti antspaudai su medine rankenėle leidžia tvirtai sugriebti ir prispausti antspaudą prie popieriaus lapo. Antspaudai yra dideli, todėl gautus piešinius galima nuspalvinti. Taip pat galima pasigaminti gyvūnų korteles. Iškirpkite iš tvirto kartono korteles, uždėkite antspaudą, nuspalvinkite ir parašykite gyvūno pavadinimą.

 

Turėdami tokias korteles galite ieškoti tokių pačių gyvūnų aplinkoje (pliušinių žaislų, gyvūnų figūrėlių) ar knygelėse. Pasidomėkite apie kiekvieną atskirai – kur gyvena, kuo minta, kokį garsą skleidžia (galite pasiklausyti įrašų internete) ir sukurkite gyvūnų plakatus. Pasigaminę visų kortelių po dvi, galite žaisti atminties žaidimą, kuomet reikia surasti kortelių porą.

 

Šie abėcėlės antspaudų rinkiniai ypač patiks vaikams, kurie pradeda rodyti susidomėjimą raidėmis bei skaitymu. Tokia priemone galite sužadinti vaikų norą tyrinėti raides, jas atpažinti ir atskirti vieną nuo kitos. Sukurkite savo abėcėles plakatą šalia nupiešdami gyvūną ar daiktą, kurios pirmoji pavadinimo raidė sutampa. Pakabinkite abėcėlės plakatą ant sienos, taip sukurdami namuose ugdomąją aplinką.


Kurkite skaitymo korteles su dviskiemeniais žodžiais (pupa, ola, mama, lapė ir panašiai), vėliau užduotį pasunkinkite ir sukurkite triskiemenius žodžius bei sakinius. Jums nereikės pirkti gausybės įvairių skaitymo rinkinių, galėsite susikurti norimas žodžių korteles ir, atsiradus poreikiui, papildyti, pasunkinti, kurti skaitymo iššūkius.

 
Žaislų miško ambasadorė, edukologė Indrė Neimantė
Klaipėdos valstybinės kolegijos lektorė

€0,78
€456,78
€123.456,78