Connetix magnetinis konstruktorius - kaip išsirinkti?

Connetix magnetinis konstruktorius - kaip išsirinkti?

Connetix magnetinis konstruktorius - kaip išsirinkti?

KAIP IŠSIRINKTI CONNETIX?

Tai ilgas įrašas, į kurį sudėjau savo ir savo pirkėjų patirtis. Išsirinkite jums aktualią temą ir sužinokite daugiau.
Tekstas su interaktyviomis nuorodomis: rinkinių pavadinimai, kurie yra pabraukti štai taip, paspaudus nukels jus tiesiai į produkto puslapį.

Turinys:

Ar tai jūsų jūsų pirmasis rinkinys?

Connetix Mini rinkiniai

Papildymai - formų rinkiniai

Papildymai - pagrindo plokštės 

Papildymai - stačiakampių rinkiniai

Kamuoliukų trasos

Connetix magnetinio konstruktoriaus spalvos

Kodėl verta Connetix turėti savo žaislų lentynose?
__________________________________________________

Ar tai jūsų jūsų pirmasis rinkinys?

Pagrindiniai rinkiniai, kurie tinka pradžiai:

Judėjimo rinkinys (24 dalys)

Transporto rinkinys (50 dalių)

Pradedančiojo rinkinys pastelinis (64 dalys)

Pradedančiojo rinkinys (60 dalių)

Kūrybiškumo pastelinis rinkinys (120 dalių)

Kūrybiškumo rinkinys (102 dalys)

Mega rinkinys pastelinis (202 dalys) 

Mega rinkinys (212 dalių)




Kodėl rekomenduoju būtent šiuos rinkinius?
Statyboms pagrindinės detalės yra kvadratėliai, todėl pirmajame rinkinyje būtinai turi būti kvadratėlių.
Pradedančiųjų ir Kūrybiškumo rinkiniai yra pagrindiniai pradžios rinkiniai - juose pakankamas kiekis kvadratėlių ir platus pasirinkimas kitų geometrinių figūrų.
Mega rinkinys - ne tik pradžiai, bet ir investicija ilgam laikotarpiui - didžiausias detalių kiekis užtikrins aukščiausius ir įvairiausius statinius.


Mažiesiems statytojams* (nuo 2m.) puikiai tinka rinkiniai su mašinytėmis - ne tik stato, bet ir krauna, vežioja ir taip prasiplečia žaidimo galimybės.


Kuo vyresnis vaikas arba jei rinkiniu dalinsis ne vienas vaikas, rekomenduoju rinkinius nuo 100 dalių (Kūrybiškumo arba Mega rinkiniai).

                            Mega rinkinys


Connetix Mini rinkiniai
Jei pristigote idėjų, kokią dovaną nešti į darželio draugo gimtadienį - puikus variantas. Rinkiniai neturi daug dalių, bet puikiai tinka pažinčiai. Taip pat toks rinkinys gali tikti ir mažiausiems žaidėjams*.



Connetix Mini rinkinys vaivorykštės spalvų


Connetix Mini pastelinis rinkinys


Papildymai - formų rinkiniai
Turime du šio tipo rinkinius:
Geometrinius ir Formų rinkinius.

Geometrinių rinkinių detales galite rasti įprastiniuose rinkiniuose. Jei statyboms trūksta skirtingų geometrinių formelių - tai yra būtent tai, ko jums reikia.


Geometriniai rinkiniai: pastelinis (kairėje) ir vaivorykštinis (dešinėje)

Formų rinkiniai - 2023 metų naujienos. Čia dar nematytos geometrinės figūros, kurios padės kurti dar įspūdingesnius 2D ar 3D.



Išplėstiniai formų rinkiniai: pastelinis ir vaivorykštinis 


Nieko blogo nenutiks, jei pažintį su Connetix pradėsite nuo šių rinkinių :)
Tačiau visa žaidybinė patirtis man sako, kad šie rinkiniai labiau tinkami pildyti savo Connetix kolekciją, įnešti naujų vėjų į žaidimą.

Papildymai - pagrindo plokštės

Tai rinkiniai, skirti JAU turintiems kurį nors iš Connetix rinkinių.


Pagrindo plokštės su klasikiniais Connetix konstruktoriais jums leis statyti aukštesnius bokštus ar tvirtesnius statinius. Pagrindas stabilizuoja detales, ir garantuoja mažiau pastatų griuvimų.



Pagrindo plokštės ir Kamuoliukų trasos. Iš savo patirties sakau - su šiomis plokštėmis kur kas paprasčiau statyti. Labai rekomenduoju, jeigu jums ir jūsų vaikams kamuoliukų trasos yra mėgstamiausias laiko praleidimas.

Pagrindo plokštės + Kamuoliukų trasa


Šios plokštės tinkamos ir tiems, kas mėgsta didelius statinius. Toks pagrindas suteiks tvirtumo ir tikrai prisidės prie to, kad bokštas iškiltų dar aukščiau.

Papildymai - stačiakampių rinkiniai
Connetix stačiakampių rinkinys ir Connetix pastelinis stačiakampių rinkinys
Šiuos rinkinius irgi priskyriau papildymų kategorijai. Turint vien šį rinkinį pastatyti ką nors galima, tačiau galimybės gana ribotos.
BET neįtikėtina, kiek daug statyboms įneša šie rinkiniai. Puikiai suderinama tiek su klasikiniais rinkiniais, tiek su kamuoliukų trasomis.



Kamuoliukų trasos
Kamuoliukų trasos yra dvi:
Pastelinė kamuoliukų trasa (106 dalys)
Vaivorykštės spalvų kamuoliukų trasa (92 dalys)



Jų pagrindinis skirtumas - spalvos (ir dėl spalvų skaičiaus skirtumo, keičiasi detalių skaičius rinkinyje).

Noriu atkreipti dėmesį į pakuotėse pateiktus paveikslėlius - tai ne visai atitinka, ką rasite rinkinyje. Šių trasų dėžutėse rasite tuščiavidurius kvadratėlius ir vamzdelius (nei klasikiniai kvadratėliai, nei kitos geometrinės figūros šiam rinkiniui nepriklauso.




Ar šio rinkinio pakanka statyti kamuoliukų trasas?
Taip. 36 kvadratėliai yra pakankamas kiekis pradėti konstruoti trasas.



Jei trasų kūrimas “užkabina”, siūlyčiau pasipildyti kuriuo nors iš klasikinių rinkinių (žr. skyrelį “Ar tai pirmasis jūsų rinkinys?”), tuomet trasos galės būti dar sudėtingesnės ir ilgesnės.


Kamuoliukų trasos + klasikinis konstruktorius + plokštės


Kamuoliukų trasos turi ir papildymų rinkinius: Kamuoliukų trasos papildymas (66 dalys) ir pastelinis kamuoliukų trasos papildymas (80 dalių).
Juos rekomenduoju tik jau turintiems pagrindines trasas. Papildymuose rasite naujų posūkių, įdomesnių vamzdelių trasoms.

Connetix magnetinio konstruktoriaus spalvos

Dvi pagrindinės spalvinės gamos:
1. vaivorykštės spalvų - 6 spalvos
2. pastelinių spalvų - 8 spalvos


Taip pat yra keli skaidrūs rinkiniai




Turbūt dažniausiai užduodamas klausimas.
Kas geriau tinka pradžiai - klasikiniai rinkiniai ar kamuoliukų trasa?

Tai labiausiai, mano nuomone, priklauso nuo vaiko amžiaus.

Kamuoliukų trasos kūrimas trimečiui būtų dar per sudėtingas projektas, tikrai prireiktų tėvų pagalbos. Bet sukurta trasa ir kamuoliukų paleidimas - nepalieka abejingų - labai smagus veiksmas. Kokybiškas laikas kartu kuriant trasą - garantuotas.

Jei norite universalaus žaislo, kuriuo galės žaisti skirtingo amžiaus vaikai, žaislo, kuris prisitaikys prie jūsų vaiko - rinkitės klasikinį rinkinį (jei nežinote nuo ko pradėti - žr. skyrelį “Ar tai pirmasis jūsų rinkinys?”)
Connetix mūsų šeimoje buvo savarankiško žaidimo pradžia. Taip pat prie didesnių rinkinių pridedama knygelė su įvairių statinių pavyzdžiais, todėl į sudėtingesnes statybas gali įsitraukti ir visa šeima.

VISI CONNETIX RINKINIAI DERA TARPUSAVYJE!




Kodėl verta Connetix turėti savo žaislų lentynose:
- lavinami problemų sprendimo įgūdžiai - Connetix sukuria pakankamai iššūkių žaidimo metu. Pirmiausia, reikia sumąstyti, ką statys. Tuomet bandyti tai atvaizduoti. O jeigu neisigauna taip, kaip buvo suplanuota? O jeigu sudėjus dvi figūras, nesigauna reikiama? O jeigu konstrukcija neatleikė svorio ir sugriuvo? Tikrai reikia pasukti galvą.
- lavinama smulkioji motorika ir akių-rankų koordinacija. Nors magnetinės detalės greitai prisitraukia viena kitą, tačiau rinkų judesių tikslumo čia tikrai prireiks. Detalių paėmime pajungiami smulkieji rankų, pirštų, riešų raumenys. Konstruodamas vaikas gali susidurti su situacijomis, kai bus reikalingas įpatingas tinkslumas. Nepavykus, konstrukcija gali griūti. Kas tada? Bandome dar kartą ir laviname savo rankų koordinaciją. :)
-susipažįstama su 2D, 3D figūromis.
-skatinamas savarankiškas žaidimas. Kadangi tai yra universalus žaislas, būtent jie savo principu suteikia progą vaikams priimti savo sprendimus, jiems rečiau “prisireikia” kitų pagalbos. 
-pritaikomas įvairiose lavinamosiose veiklose, pavyzdžiui, spalvų, formų rūšiavime.
-paskutinis, bet bent jau mūsų šeimai LABAI SVARBUS privalumas - moko atkaklumo. Connetix konstruktorius sukuria daug iššūkių, dažnai statiniai griūna. Nuo pat pirmų žaidimų stengėmės įnešti pozityvumo į griuvimus, nepasiduoti ir toliau statyti, kas buvo suplanuota arba rinktis planą B. Iš ankstesnių žaidimų tikėjausi, kad nepavykus, užklups “audra” ir žaislas bus nusviestas į kampą. Tačiau nuoseklus mūsų pastiprinimas nesėkmėse atnešė neblogų rezultatų ir jau po visai neilgo laikotarpio jaučiu, kad mano mažasis statytojas vis dažniau nepasiduoda nesekmėms.

Kurį rinkinį bepasirinksite, prasmingas žaidimas garantuotas. Kai konstravimas jūsų namuose įgaus pagreitį, galėsite pagal savo poreikius pasipildyti trūkstamu rinkiniu. Visi Connetix rinkiniai puikiai dera tarpusavyje! Nenoriu išgąsdinti, bet vėliau manysite, kad Connetix per daug nebūna. :)



*SAUGUMAS: Connetix konstruktoriai yra sertifikuoti, išsilaikę visus saugumo reikalavimus. Tačiau dėl rinkiniuose esančių smulkių detalių ir magnetų, konstruktoiriai rekomenduojami nuo 3 metų amžiaus. Mažesni vaikai turėtų žaisti su suaugusiųjų priežiūra. Patariu periodiškai tikrinti detales, ar neatsirado pažeidimų ir, jiems atsiradus, pašalinti iš žaidimo.

€0,78
€456,78
€123.456,78